Szavazz a helytörténeti honlapra!

A Tomory Lajos Múzeum által kitalált, kezdeményezett és kezelt bp18ker.hu helytörténeti honlap bekerült a Digital Humanities Awards döntőjébe az adatvizualizáció kategóriában.   Hogy milyen eredménnyel végez a 20 fős mezőnyben, azon múlik, hogy hányan szavaznak rá. Így mindenkit arra kérünk, népszerűsítse saját csatornáin ezt a fejlesztést. Nagyon szépen köszönöm!

A településtörténeti felület a XVIII. kerületi önkormányzat égisze alatt, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és a Városrehabilitáció18 Nonprofit Zrt. Innovációs Központjával, a Tomory Lajos Múzeum szakmai vezetésével és az ATLO TEAM megvalósításában készült, az NKA támogatásával. 

Bátorfy Attila, aki csapatával a dizájnt és az adatvizualizációt készítette, kerületi általános iskolába járt, most pedig az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Média és Kommunikáció Tanszékének mestertanára. A Tomory Lajos Múzeum munkatársai: Pápai Tamás László, a honlap történeti adatait szolgáltatta, a thinglink felületeket pedig Mayer Adél készítette.

A felületet és a különféle településtörténeti tartalmait a Budapest150 keretében többféle módon és program során szeretnénk bemutatni, illetve most is folyamatosan fejlesztjük.

A szavazás menete:

IDE kattintva találhatóak a jelöltek.

A szavazófelület pedig IDE KATTINTVA érhető el.

a linkre kattintva egy nevet és email címet kell megadni, majd rögtön a mi kategóriánk következik  BEST DH DATA VISUALIZATION , amelyben https://www.bp18ker.hu/interaktiv-terkepek/ -t  kell bejelölni, a többit át lehet ugrani és az oldal alján beküldeni.

Március 26-ig lehet szavazni.

A honlapon jelenleg elérhető a kerület közterei interaktív felület és a történelmi térképek, a helytörténeti kisfilmek és a játékos ismeretterjesztés. A tartalmak táblagép vagy laptop képernyőjén érvényesülnek igazán. https://www.bp18ker.hu/wp-content/uploads/2022/06/pestszentlorincutcai.html

Üdvözlettel és köszönettel

Heilauf Zsuzsanna

igazgató

Tomory Lajos Múzeum

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Cikk elküldése email-ben

FENNTARTÓ

Pestszentlőrinc - Pestszentimre

TÁMOGATÓK

Nemzeti Kulturális Alap logó
Magyar Művészeti Akadémia
Örökségünk

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.