Bemutatkozás

Kedves Pedagógus!

Szeretettel várjuk a kerületi oktatási-nevelési intézmények csoportjait és osztályait ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásainkra.

Változatos programjaink során arra törekszünk, hogy a hozzánk látogató gyerekek az iskolai kereteken túllépve, játékos formában, a foglalkozás aktív résztvevőjeként ismerkedjenek lakóhelyük múltjával és jelenével. Célunk, hogy ne  száraz tudást adjunk át, hanem továbbvihető, hasznosítható, szemléletformáló élményt nyújtsunk.

Foglalkozásainkon fontos szerepet kap az elvonatkoztatás, a “máshogy” látás, amivel arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, hogy merjenek kitekinteni a valóságból, s hogy kreativitásukat és képzelőerejüket használva merjék megalkotni saját egyedi és izgalmas világukat, ráérezve a tanulás és felfedezés örömére.

Óvodásoknak, általános és középiskolás csoportoknak az adott korosztály sajátosságaihoz kidolgozott foglalkozásokat kínálunk. Állandó kiállításainkhoz kapcsolódó foglalkozásainkat ebben az évben főként a múzeum központi épületében, a Herrich – Kiss villában (Margó Tivadar utca 116–118.) és a Havanna kiállítóhelyen (Havanna utca 9.) tartjuk.

Múzeumpedagógiai programajánlónk korcsoportokra bontva, ezen belül pedig helyszín szerint csoportosítva tartalmazza a választható foglalkozásokat. A foglalkozások időtartama előzetes egyeztetés szerint 45, 60 vagy 90 perc.

A foglakozások minden XVIII. kerületi nevelési és oktatási intézmény számára INGYENESEN igénybe vehetők!

További információ és bejelentkezés: Mayer Adél múzeumpedagógusnál, telefonszám: +36 20 531 7008, mayeradelmuzeum@gmail.com

FENNTARTÓ

Pestszentlőrinc - Pestszentimre

TÁMOGATÓK

Nemzeti Kulturális Alap logó
Magyar Művészeti Akadémia
Örökségünk

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.