Kedves Kolléga!

Szeretettel várjuk a kerületi oktatási-nevelési intézmények csoportjait és osztályait ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásainkra.

Változatos programjaink során arra törekszünk, hogy a hozzánk látogató gyerekek az iskolai kereteken túllépve, játékos formában, a foglalkozás aktív résztvevőjeként ismerkedjenek lakóhelyük múltjával és jelenével. Célunk, hogy ne  száraz tudást adjunk át, hanem továbbvihető, hasznosítható, szemléletformáló élményt nyújtsunk.

Foglalkozásainkon fontos szerepet kap az elvonatkoztatás, a “máshogy” látás, amivel arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, hogy merjenek kitekinteni a valóságból, s hogy kreativitásukat és képzelőerejüket használva merjék megalkotni saját egyedi és izgalmas világukat, ráérezve a tanulás és felfedezés örömére.

Óvodásoknak, általános és középiskolás csoportoknak az adott korcsoportok sajátosságaihoz kidolgozott foglalkozásokat kínálunk. Állandó kiállításainkhoz kapcsolódó foglalkozásainkat a Havanna kiállítóhelyen (Havanna utca 9.), a Múzeumsarok kiállítóhelyen (Szent Lőrinc sétány 2.) és múzeumunk központi épületében, a Herrich – Kiss villában (Margó Tivadar utca 116-118.) tartjuk.

Múzeumpedagógiai programajánlónk korcsoportokra bontva, ezen belül pedig helyszín szerint csoportosítva tartalmazza a választható foglalkozásokat. A foglalkozások időtartama előzetes egyeztetés szerint 45, 60 vagy 90 perc.

Fenntartó

Támogatók

Múzeumsarok

Cím: 1183 Budapest, Szent Lőrinc sétány 2.

Megközelíthető: Határ úti metrótól: 50-es villamossal 20 perc
Köki Termináltól: 282E/284E/182/184 busszal 20 perc

Havanna Kiállítóhely

Cím: 1181 Budapest, Havanna u. 9. A kiállítóhely az épület felújítása miatt ZÁRVA tart.

Megközelíthető: Határ úti metrótól: 194M busszal 20 perc, 50-es villamossal 20 perc. Köki Termináltól: 136E busszal 15 perc

Herrich - Kiss Villa

Cím: 1181 Budapest, Margó Tivadar u. 116-118.

Megközelíthető:
Határ úti metrótól 194M busszal 20 perc, 50-es villamossal 30 perc, Köki Termináltól: 136E busszal 20 perc

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.

Tervezte és fejlesztette: DESIGNCORP Hungary