Művészetterápiás önismereti csoport felnőtteknek

2023. március 3-tól 8 alkalmas felnőtteknek szóló művészetterápiás önismereti csoport indul kéthetente péntekenként 17 és 20 óra között a Tomory Lajos Múzeumban.

A természet magában hordozza az állandó változást, amely fenntartja az élet körforgását. Maga a lélek is a folytonos mozgás, változás dinamikájában tud fejlődni, és megőrizni harmóniáját. Betegség mindig ott jön létre, amikor valami megreked, és nem mozdul tovább. Ezért lelki egészségünk megőrzéséhez szükséges, hogy a természettel és az évszakok változásaival összhangban éljünk. Ha megengedjük, hogy az év körforgása hasson ránk, képesek leszünk önmagunk mélyebb megértésére, hiszen „a lélek alapja a természet, és a természet teremtő élet.” – C.G. Jung

A tavaszi alkalmak során a természetben lezajló folyamatokhoz hasonlóan lelkünket felkészítjük a lassú kinyílásra. Ahogyan a földben pihenő magból tavasszal új növényi élet sarjad, úgy mi az alkotófolyamat által segítjük a bennünk szunnyadó lehetőségek kibontakozását.

Az egyes foglalkozásokon az adott hónapra történő ráhangolódást követően relaxáció, vers és zene illetve különböző képzőművészeti technikák (akvarell, olaj- és porpasztell, agyag, montázs, kollázs) segítségével hozzuk felszínre lelkünk üzeneteit, mindazt, ami az „itt és most”-ban megnyilvánulásra vár. A lélek mélyrétegeiből felbukkanó képek létrehozása majd azok megismerése segít minket abban, hogy közelebb kerüljünk valódi önmagunkhoz, és felszabadultabban, új energiákkal feltöltve induljunk neki a hétköznapoknak.

A részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges. Célunk a szabad önkifejezés és a kreatív energiák felszabadítása.

Időpontok:

Kéthetente péntekenként 17:00 és 20:00 között

március 3., 17., 31.

április 14., 28.

május 12., 26.

június 9.

Helyszín: 1181, Bp., Havanna utca 9. (Buna Konstantin emlékkiállítás)

A csoport min. 4 max. 8 fővel indul.

A 8 alkalom ára összesen 32 000 Ft (4000 Ft/alkalom), amely tartalmazza a szükséges eszközöket és alapanyagokat. Részletfizetés kérhető.

Az alkalmak egymásra épülnek, a csoport elköteleződést igényel.

A csoporthoz csatlakozást egy rövid online vagy telefonos beszélgetés előzi meg, melynek keretében megismerjük egymást, felteheted esetleges kérdéseidet, és megnézzük várakozásaid találkoznak-e azzal, amit a csoport nyújtani tud.

Jelentkezés:

Szabó Zsófia, komplex művészeti terapeuta

szabozsofia.muzeum@gmail.com

+36 30 265 7174

Röviden a művészetterápiás módszerről:

A Dr. Antalfai Márta pszichoterapeuta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia lényege abban áll, hogy a természetre hangolódás és a művészet (zene, irodalom, képzőművészet) kifejezőerején keresztül segíti, hogy kapcsolatba lépjünk belső világunkkal, és az ott rejtőző tudattalan érzelmeinkkel, emlékeinkkel, amelyek az alkotófolyamat során szimbolikus képek formájában látható alakot öltenek. Ezzel beindul a külső (tudatos) és a belső (tudattalan) természet közötti áramlás, ami felszabadítja a leblokkolt energiákat, és működésbe hozza a psziché öngyógyító mechanizmusait, ezzel szolgálja az egészségmegőrzést, szükség esetén a gyógyulást.

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Cikk elküldése email-ben

FENNTARTÓ

Pestszentlőrinc - Pestszentimre

TÁMOGATÓK

Nemzeti Kulturális Alap logó
Magyar Művészeti Akadémia
Örökségünk

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.