Művészetterápiás önismereti csoport felnőtteknek

OLDÓDÁS-NÖVEKEDÉS-KIBONTAKOZÁS

2024. február 9-től 8 alkalmas felnőtteknek szóló művészetterápiás önismereti csoport indul kéthetente péntekenként 16:30 és 20:30 között a Tomory Lajos Múzeumban.

A természet magában hordozza az állandó változást, amely fenntartja az élet körforgását. Maga a lélek is a folytonos mozgás, változás dinamikájában tud fejlődni, és megőrizni harmóniáját. Betegség mindig ott jön létre, amikor valami megreked, és nem mozdul tovább. Ezért lelki egészségünk megőrzéséhez szükséges, hogy a természettel és az évszakok változásaival összhangban éljünk. Ha megengedjük, hogy az év körforgása hasson ránk, képesek leszünk önmagunk mélyebb megértésére, hiszen „a lélek alapja a természet, és a természet teremtő élet.” – C.G. Jung

Tél végén a talaj megkeményedett rétegeit a meleg és a víz áradása lazítja fel, amely így teret ad a földben pihenő magnak, hogy burkából kipattanva szár, levél, virág sarjadjon belőle.  A februártól májusig tartó alkalmak során a természetben lezajló folyamatokra hangolódva az alkotás által segítjük lelkünket az oldódás, a növekedés, és a kibontakozás megélésében, hogy elengedhessük mindazt, ami akadálya a vágyott változásnak, a megújulásnak.

Az egyes foglalkozásokon az adott hónapra történő ráhangolódást követően relaxáció, vers és zene illetve különböző képzőművészeti technikák (akvarell, olaj- és porpasztell, agyag, montázs, kollázs) segítségével hozzuk felszínre lelkünk üzeneteit, mindazt, ami az „itt és most”-ban megnyilvánulásra vár. A lélek mélyrétegeiből felbukkanó képek létrehozása majd azok megismerése segít minket abban, hogy közelebb kerüljünk valódi önmagunkhoz, és felszabadultabban, új energiákkal feltöltve induljunk neki a hétköznapoknak.

A részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges. Célunk a szabad önkifejezés és a kreatív energiák felszabadítása.

* az alkalmak tematikája hamarosan! *

Időpontok:
Kéthetente péntekenként 17:30 és 20:30 között
február 9., 23.

március 8., 22.

április 5., 19.

május 3., 17.

Helyszín: 1181, Bp., Havanna utca 9. (Buna Konstantin emlékkiállítás)

A csoport min. 4 max. 8 fővel indul. Fontos: alkalmak egymásra épülnek, a csoport elköteleződést igényel!

A csoporthoz csatlakozást egy rövid telefonos beszélgetés előzi meg, melynek keretében megismerjük egymást, felteheted esetleges kérdéseidet, és megnézzük várakozásaid találkoznak-e azzal, amit a csoport nyújtani tud.

A 8 alkalom ára összesen 40 000 Ft (5000 Ft/alkalom), amely tartalmazza a szükséges eszközöket és alapanyagokat. Részletfizetés kérhető.

Jelentkezés:
Szabó Zsófia, komplex művészeti terapeuta
szabozsofia.muzeum@gmail.com
+36 30 265 7174

Röviden a művészetterápiás módszerről:
A Dr. Antalfai Márta pszichoterapeuta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia lényege abban áll, hogy a természetre hangolódás és a művészet (zene, irodalom, képzőművészet) kifejezőerején keresztül segíti, hogy kapcsolatba lépjünk belső világunkkal, és az ott rejtőző tudattalan érzelmeinkkel, emlékeinkkel, amelyek az alkotófolyamat során szimbolikus képek formájában látható alakot öltenek. Ezzel beindul a külső (tudatos) és a belső (tudattalan) természet közötti áramlás, ami felszabadítja a leblokkolt energiákat, és működésbe hozza a psziché öngyógyító mechanizmusait, ezzel szolgálja az egészségmegőrzést, szükség esetén a gyógyulást.

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Cikk elküldése email-ben

FENNTARTÓ

Pestszentlőrinc - Pestszentimre

TÁMOGATÓK

Nemzeti Kulturális Alap logó
Magyar Művészeti Akadémia
Örökségünk

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.