Herrich-Kiss villa nyitva tartás

1181 Budapest, Margó Tivadar u. 116-118.

Nyitva tartás:

csütörtök, péntek: 10-18

szombat: 10-14

A villa a szomszédos Bókay-kert főépületéhez hasonlóan Pestszentlőrinc legrégibb épületei közé tartozik. Herrich Károly vízmérnök, Pestszentlőrinc egyik meghatározó birtokosának lánya, Herrich Leonie és férje, Kiss István a századfordulón átépítette, kibővítette. A felújított épületrész ad helyet múzeumunknak.

Kiállítások

Látványraktár

A tematikus rendbe szedett raktári állományt ismerhetik meg a látogatók, ezzel bepillantást nyerhetnek a múzeum gyűjteményeinek gazdagságába.

Ekevasba fogott madárszárny – Kondor Béla a repülés vonzásában

A Kondor Béla emlékszoba a XVIII. kerületben és Budapesten elsőként állandó kiállítás formájában mutatja be a művész életét, pestszentlőrinci kötődéseit és alkotói munkásságát. A sokrétűen összeállított anyag, a képzőművészeti alkotások, a fotók, az idézetek, az illusztrált kötetek, valamint az interaktív eszközök az összetett életmű minél teljesebb megértését segítik.

Állandó alakulás – Buna Konstantin aranydiplomás festőművész-tanár emlékkiállítása

Buna Konstantin festőművész-tanár (1938-2017) meghatározó szerepet töltött be Pestszentlőrinc művészeti életében. 1988-tól közel 30 évig vezette a Kondor Béla Közösségi Ház Képzőművész Körét. Művészetében eleinte a naturalista ábrázolásmód, később az absztrakcióra törekvés vált hangsúlyossá. A kiállításon fiatalkori alkotásai mellett színekben gazdag nonfiguratív festményei láthatóak, melyek elvont fogalmakat, valamint a művészettörténet nagy korszakait ábrázolják.

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Cikk elküldése email-ben

FENNTARTÓ

Pestszentlőrinc - Pestszentimre

TÁMOGATÓK

Nemzeti Kulturális Alap logó
Magyar Művészeti Akadémia
Örökségünk

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.