ERDEI 80

Az 1942. augusztus 17-én született Erdei Éva édesanyjától, Kvasznay Gulyás Margit festőművésztől örökölte a rajzolás-festés szeretetét és az állandó megújulásra való képességét. A művészi pályán Erdélyi Béla festőművész indította el, de rendkívüli hatással volt rá a Nemcsics Antal baráti köréhez tartozó Prokop Péter és a Képzőművészeti Főiskola tanára, Muray Róbert festőművész is.
Erdei Évát nemcsak festő- és szobrászművészként ismerik, hanem fontos közéleti szereplőként is. Rendszeresen szervez a magyarsághoz kötődő irodalmi, történelmi tematikájú előadásokat, konzultációkat, ezen kívül az amatőr és hivatásos képzőművészek részére folyamatos bemutatkozási lehetőséget biztosít Csepelen az általa létrehozott és működtetett Galériában. Alapító elnöke a Csepeli Alkotó Fórumnak, melynek Szabadiskoláját egy ideig Buna Konstantin és Tácsik János festőművészekkel együtt működtette.

Erdei Éva képzőművészeti tevékenységéért és népszerűsítő munkájáért 2022-ben Munkácsy Mihály-díjat kapott. A Nemcsics Emlékházban 2022. május 4-től augusztus 13-ig megtekinthető életmű-kiállításának katalógusa az alábbi internet-címen érhető el: https://online.fliphtml5.com/gggym/usel/#p=1

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Cikk elküldése email-ben

FENNTARTÓ

Pestszentlőrinc - Pestszentimre

TÁMOGATÓK

Nemzeti Kulturális Alap logó
Magyar Művészeti Akadémia
Örökségünk

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.