Aktualitások

Budapest district 18 iis one of the 20 largest municipalities in Hungary. As the only public collection in Pestszentlőrinc – Pestszentimre the Tomory Lajos Museum was founded in 1956 by

A Tomory Lajos Múzeum játszani hív májusban mindenkit, aki szeretne kimozdulni és nyomozni a világhírű magyar fizikus élete és munkássága után a 18. kerületben.
Az alábbiakban a Nemcsics Emlékház-Színország Galéria, Progresszív geometria című időszaki kiállításának virtuális megnyitóját tekinthetik meg.
A beporzást végző rovarok védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet az ELTE Természettudományi karának egy oktatója és hallgatója által 2018-ban elindított beporzók napja kezdeményezés.
Február hónapban cikksorozat indult Pestszentlőrinc és Soroksárpéteri I. világháborús történetéről A Nagy Háború blogon a Tomory Lajos Múzeum munkatársa, Pápai Tamás László történész tollából.
Valentin napra, kísérleti jelleggel állítottuk össze az alábbi 6 km-eres túraútvonalat.
Megjelöltünk néhány állomást is, némi leírással.
Duo Vivo fuvola – gitár koncert
Molnár Orsi Gyerekkoncertje
Dallamok verslábon - Orlik István
Jazz Klub koncert
Száz éve, 1920-ban Pestszentlőrincen hunyt el Krautschneider József és felesége, Mostecky Mária. A morvaországi származású bádogosmester az 1880-as években alapított kocsilámpagyárat Budapesten, melyet a századfordulón Szentlőrincre költöztetett, s élénken bekapcsolódott

FENNTARTÓ

Pestszentlőrinc - Pestszentimre

TÁMOGATÓK

Nemzeti Kulturális Alap logó
Magyar Művészeti Akadémia
Örökségünk

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.