Felavattuk nagyjaink 2020. évi emléktábláját

Szeptember 14-én, igazán méltó keretek között, ünnepélyes hangulatban avattuk fel a 18. kerületi panteon idei emléktábláját. Gyönyörű napsütéses napon emlékeztünk meg mindazokról, akiknek nevét a múzeum kertjében felállított panteon emléktáblái megörökítik.

Az ünnepség megkezdése előtti várakozás idején halk zene szólt (köszönet a Rózsa Művelődési Háznak), és a folyamatosan érkező vendégek láthatóan szívesen időztek a kerület széles körben ismert nagyjainak életútját bemutató színes tablók előtt. Öröm volt látni, hirtelen mennyi történetet tudtak felidézni egy-egy személyiség kapcsán. A spontán visszaemlékezés kedves pillanatai után élő zenével kezdődött az idei emléktábla avatása. Heilauf Zsuzsa szép felvezetője után Somody László alpolgármester köszöntette a megjelenteket, majd az Értéktár Bizottság elnöke ismertette a panteon létrehozásának történetét és az idei kiválasztottak rövid életútját. Ezután az ünneplő közönség fél perces néma csenddel adózott a panteon emléktábláin szereplő kiváló személyiségek emléke előtt. Majd Somody László alpolgármester és Kardos Gábor, az Értéktár Bizottság korábbi elnöke leleplezte az emléktáblát. A kerület koszorúinak és a kegyelet virágainak elhelyezése után a vendégek még hosszú ideig emlékeztek és beszélgettek a táblák előtt, majd a teraszon megterített asztalok mellett.

Köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket, a nálunk és velünk töltött időt, a sok meghitt beszélgetést.

A rendezvényről készített képes sajtóhírt ezen a linken olvashatják: https://bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/22747-ujabb-nevekkel-bovult-a-keruleti-panteonunk

Köszönjük Kardos Gábornak a fotózást, képei egy részét itt láthatják:

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Cikk elküldése email-ben

Fenntartó

Támogatók

Múzeumsarok

Cím: 1183 Budapest, Szent Lőrinc sétány 2.
Megközelíthető: Határ úti metrótól: 50-es villamossal 20 perc
Köki Termináltól: 282E/193E/93A busszal 25 perc, 50-es villamossal 20 perc

Havanna Kiállítóhely

Cím: 1181 Budapest, Havanna u. 9.
A kiállítóhely az épület felújítása miatt ZÁRVA tart. Megközelíthető: Határ úti metrótól: 194M busszal 20 perc, vagy az 50-es villamossal, 12 megálló, 25 perc. Köki Termináltól: 136E/182 busszal 15 perc, 50-es villamossal 25 perc

Herrich - Kiss Villa

Cím: 1181 Budapest, Margó Tivadar u. 116-118.
Megközelíthető: 

Tomory Lajos Múzeum – Minden jog fenntartva.

Tervezte és fejlesztette: DESIGNCORP Hungary